Vetovoimaa Areenalla?

Keväällä SoMe keskustelua kuohuttanut Areena-hanke on taas pinnalla!

Seurasin jo keväällä keskusteluja Areena-hankkeesta, koitin ahmia uutisista mahdollisimman paljon tietoa.

Tälläinen hanke olisi toteutuessaan Hämeenlinnalla kuin lottovoitto!

Eilen illalla huomioni kuitenkin kiinnittyi Kansanedustaja Lulu Ranteen (PS) päivitykseen siitä, että Areena-hanke maksaisi Hämeenlinnalle yli 65 miljoonaa euroa.

Maalaisjärjellä kun asiaa ajattelin niin aloin miettiä, että miten ikimaailmassakaan on mahdollista, että Hämeenlinnalta menee 65 miljoonaa euroa hankkeeseen. Hankkeeseen johon uutisten ja julkitulleen tiedon mukaan Hämeenlinna on vain mahdollistaja, ei rahoittaja. (Mahdollistaja kaavalla ja infralla)

Viritinkin asiasta tänään SoMe keskustelun, jonka lopputuloksena selvisi, että Lulu Ranne on perustanut kirjoittamansa asiat dialle joka on nähty ensimmäisessä tapaamisessa kun Areena-hankkeen suunnittelijat ovat tuoneet hankkeen HERRA-pöytään kaupunginhallitukseen. (Johon myös Lulu Ranne kuuluu)

(Lulun mukaan ensimmäisessä diassa oli, että Hämeenlinna osallistuisi 200 miljoonan euron hankkeeseen 1/3 osalla joka on siis vähän päälle 65 miljoonaa euroa)

Lulu Ranteen mukaan seuraavassa tapaamisessa dioissa, ei enään ollut mainintaa Hämeenlinnan osallistumista hankkeeseen.

Mitä Itse ajattelen kadonneen dian tapauksesta:

Dia on ihan hyvinkin voinut olla olemassa ensimmäisellä kerralla, todennäköisesti keskustelujen jälkeen Hämeenlinnan osallistuminen on poistettu vaihtoehdoista, koska Hämeenlinnalla ei yksinkertaisesti ole varaa lähteä tälläiseen hankkeeseen mukaan rahoittajana.

Yleensä kun suunnitellaan SUURIA hankkeita niin on monia vaihtoehtoja ja suunnitelmia, niistä sitten karsitaan epäsopivat pois.

Tämän perusteella en siis ihmettele jos ensimmäisessa diassa on ollut ehdotus Hämeenlinnan osuudesta hankkeeseen. Kukapa investori ei yrittäisi saada kaupunkia mukaan hankkeeseen.

Itse enemmänkin ihmettelen tiedon levitystä ilman faktapohjaista dokumenttia asiasta, mikään ei tue teoriaa siitä, että investorit kehittelisivät tälläkin hetkellä ideaa huomioiden kaupungin mukanaolon rahoittajana.

Jos rohkea olisin niin tätä saattaisin jopa kutsua törkeäksi populismiksi ja äänestäjien liehittelyksi. Hämeenlinna on nimittäin ryvettynyt Sunny Car Centerin kanssa näissä tämän tyylisissä kuvioissa. Uskoisin, että suurimman osan Hämeenlinnalaisista mielipide on, ettei Hämeenlinnan kuulu olla rahoittajana/takaajana suurien investorien hankkeissa.

Oma mielipiteeni Areena-hankkeesta:

”Hämeenlinna voi olla mahdollistajana, ei rahoittajana”

Areena-hanke olisi varmasti mahtava piristysruiske Hämeenlinnan keskustalle mutta myös yrityksille monella eri toimialalla.

Mikäli Hämeenlinnaan investoitaisiin 200 miljoonaa euroa niin se näkyisi ainakin kasvuna rakennusyrityksissä, siivousfirmoissa ja ravintoloissa.

Lisäksi on monia muita toimialoja jotka varmasti pääsisivät jakamaan potista.

Hankkeen valmistuessa se toimisi myös vetovoimatekijänä kaupungissa.

Nykyinen jäähalli ei kestä tuollaisena pitkään, Hämeenlinna voisi päästä riippakivestään ja HPK voisi vuokrata tilat areenalta. Tällöin Ritari-areena poistuisi aikanaan ja todennäköisesti purettaisiin, siinä olisi kenties arvokasta kerrostalotonttia hyvällä alueella.

Tällöin Hämeenlinnan ei tarvitsisi investoida Ritari-areenan korjauksiin/saneeraukseen miljoonia ellei kymmeniä miljoonia euroja.

Kysymys kuuluukin, jos yksityinen raha haluaa kantaa riskin, miksi emme antaisi sen kantaa riskiä?

TÄTÄ HANKETTA EI VOI VERRATA TORIPARKKIIN, TÄSSÄ HANKKEESSA RAHA TULISI KAUPUNGIN ULKOPUOLELTA.

Kommentointi on suljettu.

css.php