Toriparkki, kuntalaisten tahto?

Selvennykseksi Blogin alkuun tuon esille kantani Toriparkkiin.

EN kannata torin alle rakennettavaa parkkilaitosta.

Pienen pieni hetki sitten Hämeenlinnalaisia toriparkin vastustajia lykästi kun sinnikäs kuntalainen loi kuntalaisaloitteen Toriparkki-äänestyksestä.

”Sattumalta” kyseinen kuntalaisaloite saavutti tarvittavan äänimäärän, joten päättäjien täytyi ottaa asiaan kantaa.

Päättäjien kanta on kerta toisensa jälkeen tullut erittäin selväksi, vuoronperään he tyrmäävät toriparkki-äänestyksen ja halveeraavat demokratiaa.

MISSÄ ON DEMOKRATIA?!?

Onko kuntalaisaloitteilla mitään merkitystä jos ne voidaan tosta vain sivuta ja jättää oman onnensa nojaan, mitä ihmeellisimmillä perusteilla.

Minä ja vaimoni allekirjoitimme kuntalaisaloitteen ja päällimmäisenä on tunne, että kaupunginjohtaja on pettänyt meidät ja muut kuntalaiset esityksellään!!

Uskallan väittää näin mututuntumalta, että Toriparkki-selvityksiin on kulunut/tulee kulumaan paljon enemmän rahaa kuin kuntalaisäänestyksen kuluerä.

Mikäli joulukuun valtuustossa Toriparkki ei etene niin voimme olla varmoja, että se palaa taas pian kummittelemaan uusien selvityksien kanssa.

Toriparkki asiassa ollaan jo pitkään käytetty väsytystaktiikkaa, tarpeeksi kauan kun yrittää niin joskus se onnistuu…

Yksi suurimmista teeseistä Toriparkki-keskusteluissa on ollut enemmistön kanta, enemmistön kanta on enemmän kuin hukassa.

Enemmistön kannan selvittäminen olisi tulevaisuuden/jatkon kannalta merkittävä asia.

Mikä on enemmistön kanta?

Enemmistön kanta on joku kolmesta vaihtoehdosta.

  1. Vastustan Toriparkkia
  2. Kannatan Toriparkkia
  3. En osaa sanoa

Kuntalaisäänestys ei sido valtuutettuja, mutta se on hyvä ohjenuora heille!

Toivon sydämmeni pohjasta, että valtuusto antaa meidän äänestää toriparkista. Jos valtuusto kunnioittaa demokratiaa niin saamme äänestää.

Toriparkki:

Toriparkkia on ajettu kuin käärmettä pyssyyn viime vuodet. (Näin leikkisästi kuvailtuna.

Tulevaisuudessa lisäparkkipaikoille voi olla tarvetta, sitä en kiellä.

Ihmettelen, ettei muita vaihtoehtoja olla edes kunnolla viittitty selvittää. (Ainakaan median mukaan, HERRA-kerhosta en tiedä. (Kaupunginhallitus)

Kysymyksiä jotka heräävät Toriparkista:

  • Kuinka tarkasti hinta-arvion pystyy antamaan kun mennään syvälle maan alle? Osaamme rakentaa maanpäälle ja pieniin syvyyksiin, mutta mitä syvemmälle mennään niin sitä enemmän tulee muuttujia ja kustannuksia.
  • Pystyykö Toriparkki IKINÄ kuolettamaan lainan korkokuluja ja lyhennyksiä tuloillansa? En usko, että pystyy. Volyymia pitäisi olla todella paljon ja täyttöaste hyvällä tasolla.
  • Toteutuuko rakennushankkeet vaikka Toriparkkia alettaisiin rakentamaan? Millä pystymme varmistamaan velvoitepaikkojen lunastuksen ja rakennushankkeiden toteutumisen mikäli Toriparkkia aletaan rakentamaan. Tällaisissa asioissa ei enää hienot puheet ja hyvä tahto riitä.
  • Paljonko Toriparkki tulee maksamaan kaupungille 5+ vuoden jälkeen? Tämä summa on herran hallussa, kukaan ei pysty arvioimaan summaa, koska summa riippuu siitä paljonko parkkiyhtiötä joudutaan pääomittamaan.
  • Luoko Toriparkki elinvoimaa? Toriparkki tulee varmasti luomaan elinvoimaa, mutta minkä verran? En usko, että Toriparkki luo elinvoimaan siihen sijoitettujen miljoonien eurojen arvosta.
  • Mihin hintaan myymme velvoitepaikat? Onko kiinteä hinta jo ennemminkuin Toriparkki on valmis, entäs jos Toriparkin parkkiruutu hinta onkin vaikka 10 000 euroa kalliimpi kuin laskesttu tai jopa enemmän?
  • Onko Toriparkin rakentaminen pois koulujen remonteista? Ei ole, koulut kyllä saavat remonttinsa vaikka Toriparkkia alettaisiinkin rakentaa. Toriparkin rakentamisella on Hämeenlinnan talouteen vaikutusta vasta pidemmän ajan jälkeen. Tulevaisuuden (+5 vuotta) investoinneissa saattaa vaikuttaa, mutta koulupäätökset kerkeävät mennä valtuuston läpi jo ennen sitä.

Sovitaan siten, että järjestetään kuntalaisäänestys noudatetaan lopputulosta ja pulinat pois!

Vain kuntalaisäänestyksellä saamme lopullisen niitin Toriparkin kohtalosta, muuten Toriparkki-haamu kummittelee jokaisen kuntalaisen oven takana ja pitkään!

Kommentointi on suljettu.

css.php