Mielipide: Silmänlumetta ja puhdas omatunto

Mielipidekirjoitus on lähetetty Hämeen Sanomiin 06.05.2020.

Viime vuosina on ollut trendinä puhua ilmastonmuutoksesta ja sen torjumisesta.Ilmastonmuutoksen torjumiseen käytetään paljon resursseja tai ainakin niin halutaan uskotella.


Ilmastonmuutos on todennäköisesti totta. 


Kysymys kuuluukin, että missä mittakaavassa?


Muuttuuko elämäntapamme, tuleeko maailmanloppu vai hoitaako luonto itsensä tasapainoon, sitä ei voi varmuudella tietää kukaan.


Hämeenlinnankin päätöksenteossa liputetaan ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun puolesta, näin se näyttäytyy ainakin näin tavankansalaiselle.


Hämeenlinnassa ollaan päätetty olla hiilineutraaleja tulevaisuudessa, hieno tavoite.Hämeenlinnan toimet eivät kuitenkaan aina näytä siltä, että tässä mentäisiin kohti hienoja puheita ja tavoitteita.


Hämeenlinnassa ollaan lähes edelläkävijöitä puheissa ilmastonmuutoksen torjunnassa, mutta silti teemme päätöksiä/ehdotuksia jotka todennäköisesti lisäävät ilmastorasitusta.


Asemanseudun pysäköinti on puhututtanut viime aikoina paljon ja jos se muutetaan maksulliseksi niin pendelöitsijöitä siirtyy käyttämään autojaan työmatkoihin jolloin ilmastorasitus lisääntyy.


Itse ehdotin jo pidemmän aikaa sitten vaihtoehtona ilmaista joukkoliikennettä Hämeenlinnaan, olin arvioinut kulun kaupungille 1/3 osan yläkanttiin eli 3 miljoonaan – 3,5 miljoonaan euroon vuodessa, nyt saadun tiedon mukaan se maksaisi 2,1 miljoonaa euroa vuodessa enemmän kuin nykyinen järjestelmä.


Olin iloisesti yllättynyt kun Irma Taavela (vas) teki aloitteen asiasta jokunen kuukausi sitten, mutta Hämeenlinnan pääkallopaikalla asia tyrmättiin 10-0, enemminkuin siitä edes kunnolla pääsi keskustelu/vääntö käyntiin. 


Kyseisen asian hyödyistä ja vaikutuksista voidaan puhua lisää myöhemmissä kirjoituksissa.


Selvää on, että Hämeenlinnan ilmastotaistelu on silmänlumetta ja puhtaan omantunnon saamista nykyisille päättäjille.


Älkää huolestuko, niin se on valtakunnantasollakin!


Suurimmat ilmastofanaatikot johtavista päättäjistä haluaisivat verottaa/kieltää lentoliikenteen, mutta silti he lentelevät lomamatkoille etelän lämpöön.


Puhutaan toista ja tehdään toista, taitaa olla maan tapa.


Todellisuudessa ilmastoteot mitä tehdään ympäri maailmaa, eivät ole vaikuttavia tekijöitä ilmastonmuutoksen torjumiseen.

 
Se on täyttä bisnestä koko homma, rikkaat rikastuu ja pienituloset vikisee.


Oma ikäpolveni (90-luku) on eläny lapsuudessaan vanhaa aikaa ja myös uutta aikaa eli digi-aikaa ja teknologisen kehittymisen aikaa. Koko ajan tulee uusia juttuja ja onhan olemassa jo vetyautojakin, niitä ei toki Suomessa näy.


Näiden ilmastoasioiden eteenpäin vieminen ja niiden käyttöön tulo riippuu siitä, että kuinka paljon rahaa ne jo valmiiksi rikkaille tuottaa. 


Näennäisillä ilmastoteoilla vain puhdistetaan omaa huonoa omatuntoa, esimerkiksi nämä nykyiset hiilinielu-säätiöt ja niin pois päin.


Meidän lapset ne tulevaisuuden toivot, eivät tee yhtikäs mitään meidän omantunnon puhdistamisilla, paras perintö mitä voimme jättää lapsillemme on se, että teemme sen mitä puhumme.


Itse en ole ilmastofanaatikko, enkä järin ilmastoystävällinen.Käytän autoa ja en syö vegeruokaa vaan vedän kunnon pihvin kun siltä tuntuu.


Lopetetaan kauniit puheet, jos puhutaan niin tuodaan myös puheet päätösentekoon.


Esimerkiksi tuetaan pendelöitsijöitä ja annetaan ainakin mahdollisuus ilmaiselle joukkoliikenteelle.


Ilmainen joukkoliikenne ei toki ole ilmainen kaupungille vaan asukkaille.Se toki voi tuottaa itsensä takaisin ja toimia sellaisena kuuluisana tulevaisuus investointina,mieluummin ilmainen joukkoliikenne kuin toriparkki.


Janne Liukkonen

Pohdiskeleva Kokoomuslainen

Kommentointi on suljettu.

css.php